Over Jurriaan - Jurriaan Hoefsmit - Professioneel fotograaf

CONTACT

JURRIAAN
Jurriaan Hoefsmit (1986) is opgegroeid in een fotografenfamilie. Sinds 2007 treedt hij in de voetsporen van zijn vader en opa als professioneel fotograaf. Geïnspireerd door meesters in de fotografie Henri Cartier Bresson, William Klein en Sam Haskins trok Jurriaan na zijn studie Grafische Vormgeving door Latijns Amerika op zoek naar lijnen, ruimte en de mens die zich daarin beweegt. Behalve grafische aspecten kenmerkt zijn stijl zich door scherpe timing en strakke uitsneden.

FREELANCE
Als professioneel fotograaf varieert zijn werk van bedrijfsreportages, portret- en reclamefotografie tot interieurfotografie. Regelmatig geeft Jurriaan workshops portret- en modefotografie in opdracht van Canon.

BOEKEN
In 2005 kwam het fotoboek over zijn geboortestad Haarlem uit, waarvoor hij samen met zijn broer en vader fotografeerde. Daarna volgden fotoboeken over de provincie Noord-Holland en over Amsterdam.

EXPO
Sinds 2007 heeft Jurriaan op verschillende plekken geëxposeerd. Zo hingen zijn foto's in het hoofdkantoor van Canon Nederland en had hij een expositie tijdens de Kunstlijn 2008 in Haarlem. Ook exposeerde hij in Heemstede met een fotoserie gemaakt in Brazilië in samenwerking met de IBISS Foundation. In oktober 2009 was Jurriaan een van de genomineerden van de fotowedstrijd van het Fonds Slachtofferhulp Canon. Eind 2012 exposeerde hij samen met de Braziliaanse fotograaf Natan Fox in het Nederlands Consulaat in Salvador de Bahia, Brazilië. Deze expositie, '2 Werelden, 2 Vrienden, 1 Passie', was de zomer van 2012 zien in de Stadsbibliotheek Haarlem. In de zomer van 2012, 2013 en 2014 nam Jurriaan deel aan een internationale expositie genaamd ‘SYRO d’ arts’ in Lautenbach Zell, Frankrijk.

Jurriaan Hoefsmit